Hastánc, jógabemutató és hajanalízis a Randevú Fesztiválon

Asztrológusok, jósnők, jóga-, pilates- és hastáncbemutatók, illetve egyéb színes programok várják az érdeklődőket október 22-én, pénteken a budapesti Lurdy Házban az I. Országos Randevú Fesztiválon. A szervezők segítenek a társtalálásban, és romantikát visznek a párjukkal érkezők életébe. Az egész napos rendezvény során megválasztják a legsármosabb férfit és a legszebb nőt, a táncos este jó hangulatáról pedig Barabás Zoltán és Dj. Dominique lemezlovas gondoskodik.

Részletek40 ezren vettek részt a Hangfoglaláson

Véget ért vasárnap este fél hétkor minden idők legnagyobb közép-kelet-európai hangszerkiállítása és zenei szemléje, a Hangfoglalás. A 3 napos eseményen végig hömpölygött a tömeg a standok között, és rengeteg gyermek illetve felnőtt próbálta ki a hangtechnikai berendezéseket és a hangszereket. A ’C’ csarnokban teltház várta a Kiss Forever Bandet és a Back II Blacket is. A 3 nap alatt hozzávetőlegesen 40 ezren látogatták meg a SYMA Sport- és Rendezvényközpontot.

RészletekVilágsztárok hangszerei, óriásdob és non-stop koncertek a Hangfoglaláson

A Yes gitárja, a Kiss basszusgitárja, Radics Béla erősítője és ládája is megtekintető a pénteken nyíló Hangfoglalás kiállításon. De nem csak nézelődni, hanem aktívan részt is lehet venni a zenélésben október 1-től 3-ig a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban, ugyanis több tízezer hangszert kipróbálhat a közönség. Emellett lesz 200 zenei esemény, köztük közönségtalálkozók, dedikálások és koncertek. A szervezők egy világon egyedülálló hangszermúzeumi tárlattal is készülnek. Minden program ingyenes.

Részletek180 ezren látták a Bacsó Péter Emlékkiállítást

Összesen 180 ezren látták a Duna Plazában azt a tárlatot, mely Bacsó Péter személyes tárgyait, munkásságát és a róla készült fotókat mutatta be a közönségnek szeptember 16-tól 26-ig.

RészletekEgyedülálló hangszermúzeum a Hangfoglaláson

Egy világon egyedülálló hangszermúzeumi tárlat is nyílik az október 1-től 3-ig tartó Hangfoglaláson a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban. A több mint 500 négyzetméteres kiállításon historikus hangszereket, több évtizedes orsós magnót, hatalmas diszkógömböt és egy felbecsülhetetlen értékű gitárt is megmutatnak. A Hangfoglalás összesen 8000 négyzetméteren vonultat fel több tízezer kipróbálható hangszert, és 200 zenei eseményt. Minden program ingyenes.

RészletekA katona imája Ákos új lemezének címe

A katona imája címet kapta Ákos legújabb lemeze, mely október 20-án kerül a boltok polcaira. Mindezt pénteken a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban, a háromnapos Digitalexpo, Signexpo és Ginntexpo kiállításon rendezett nyilvános beszélgetés során árulta el az énekes-zeneszerző. Itt mutatták be az új album borítójának Roland digitális nyomtatón készült 2,5x2,5 méteres mását is. Az eseményen Ákos egyúttal egy különleges Roland Gaia szintetizátort kapott.

RészletekKiállítás nyílt Bacsó Péter emlékére

Bacsó Péter Emlékkiállítás nyílt szeptember 16-án a Duna Plazában. A Kossuth-díjas filmrendező személyes tárgyait, munkásságát, illetve a róla készült fotókat mutatja be a tárlat.

RészletekÁkos különleges hangszert kap

Egy különleges Roland Gaia szintetizátort kap Ákos pénteken a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban, ahol szerdától 3 napig tart a Digitalexpo, a Signexpo és a Ginntexpo kiállítás. A 42 éves énekes, zeneszerző, szövegíró, költő, alkalmi színész és kliprendező itt árulja majd el új, október 20-án megjelenő lemezének címét. A nyilvános beszélgetésen mutatják be az album borítójának egy 2,5x2,5 méteres mását.

RészletekMini könyvnyomda és mobil kommunikáció a SYMA csarnokban

Mini könyvnyomdát, automata kasszarendszert, és egy komplett fotóstúdiót is kiköltöztetnek a SYMA Sport-és Rendezvényközpontba, ahol szeptember 15-től három napon át mutatják be a jövő vívmányait, többek között a vizuális kommunikáció, a digitális nyomtatás és feldolgozás, a reklámdekoráció illetve a vonalkód és jelöléstechnika, valamint a mobil alkalmazások újdonságait. A SIGNEXPO reklámdekorációs szakkiállítás, a DIGITALEXPO a képalkotás, a nyomtatott- és infokommunikáció szakvására, valamint a GINNT EXPO nemzetközi innovációs megoldások kiállítása, ezúttal együtt nyitja meg kapuit.

RészletekIdén is lesz Hangfoglalás a Syma csarnokban

Október 1-től 3-ig immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Hangfoglalás. Ahogy az elmúlt években, idén is a SYMA Sport- és Rendezvényközpont ’A’ és ’C’ csarnokában lesz Közép-Kelet-Európa legnagyobb zenei demonstrációja. A 8000 négyzetméteren 100 kiállító mutatja meg, hol is tart 2010-ben a hang-, a fény- , a színpad-, a színház- és stúdiótechnika. A 3 nap alatt több mint 200 zenei esemény lesz. Minden program ingyenes.

RészletekEzer bocs vár Mackófalván

Több mint ezer plüssmedve várja a látogatókat augusztus 27-től szeptember 26-ig a Savoya Parkban. A XI. kerületi bevásárlóközpontban nyíló Mackófalva területén muzeális értékű játékokat és bocsokkal telepakolt interaktív vitrineket tekinthetnek meg az érdeklődők. A kiállítás keretében rendezett családi hétvégén pedig különféle ingyenes programokon is részt vehetnek.

RészletekTokay Péter a nyertes példakép

Budapest, 2010. július 28. – Lezárult a Beck’s Different By Choice Award elnevezésű példakép-kereső kampány második fordulója, azaz megvan a három győztes: Tokay Péter rendező, Collins és Behnam Dj-páros és Jutasi Tamás Dj. Ők azok, akik a 47 tehetséges fiatal jelölt közül megnyerték a kétfordulós megmérettetést, tehát az ország fiatal példaképei lettek.

RészletekHét országban turnézik Jutasi

Jutasi Tamásnak eleinte még kikérő kellett a középiskolából, hogy éjszakánként dolgozhasson, manapság pedig már nem csak itthon igen népszerű, hanem a környező országokban is rengeteg rajongója akad. Ősszel Hetedhét ország turnéra indul Óperentzia zenekarával. Időközben a Beck’s Different by Choice Award példaképkereső kampány második fordulójába is bejutott.

RészletekUgyan Anita újra a Himalájára készül

Ugyan Anita a napokban tért vissza Ázsiából, ahol nemrég már hetedik Himalája és második Mount Everest expedícióján vett részt. A túra nem úgy sikerült, ahogy a hegymászónő tervezte, hiszen egészségügyi okok miatt nem tudott oxigénpalack nélkül mászni, de a csúcsot így is elérte. Távolléte alatt a Beck’s Different by Choice Award példaképkereső kampány második fordulójába is bejutott.

RészletekSztárok járnak Vágó Réka cipőiben

Vágó Réka cipőtervező épp New Yorkban tanít és bemutatózik, de eközben továbbjutott a Beck’s Different by Choice Award példaképkereső kampány második fordulójába. Több meglévő díja között zsebre tehetett már egy Tahiti Gyöngy Trófeát, amit egy több millió forint értékű cipőért kapott, és a sok magyar híresség mellett Famke Janssen színésznőnek is tervezett már lábbelit.

RészletekJudie Jay és Deck Attack a dobogóra tör

Judie Jay és a Deck Attack Dj Infragandhija is igen sokat dolgoznak a Secta Chameleonnal, és most egy újabb közös szál akadt a munkásságukban: mindketten továbbjutottak a Beck’s Different By Choice Awards példaképkereső verseny második fordulójába. Judie épp a Secta Chameleon Sab-jával készíti új lemezét.

RészletekMozifilmet rendez Tokay Péter

Tokay Péter olyan előadók videóklipjeit rendezi évek óta, mint a Tankcsapda, a Groovehouse, Tóth Gabi, a Supernem, a Kowalsky meg a Vega és a Zanzibar. Most elérkezettnek érzi az időt egy saját ötletből készülő, egész estés nagyjátékfilm megvalósításához, melynek a forgatását jövő nyáron el is kezdi. Közben bejutott a Beck’s Different by Choice Award példaképkereső kampány második fordulójába.

RészletekHanggal és szívvel gyógyít a Neo énekesnője

Hodosi Enikő immár hét éve énekese és alkotó tagja a Neo zenekarnak, ám a gyógyítást tartja igazi küldetésének, jelenleg pedig egy hanggyógyászati albumon dolgozik. Közben bejutott a Beck’s Different by Choice Award példaképkereső kampány második fordulójába.

RészletekMegzenésítették Jacko temetési beszédét

A Collins és Behnam dj-páros régóta öregbíti hazánk hírnevét a nemzetközi elektronikus zenei színtéren. Legújabb dalukat, amiben Shampton tiszteletes Michael Jackson temetésén elhangzott beszédét is felhasználták, Miamiban játssza az Fpower rádió, és egy helyi lemezkiadó is lecsapott rá. A dj-páros időközben bejutott a Beck’s Different by Choice Award példaképkereső kampány második fordulójába.

RészletekIpacs Szilvi gyerekek arcát festi a fogorvosnál

Ipacs Szilvia sminkmestert a rengeteg munka, többek között a Vámpírok Bálja című produkció sminkelése közepette bejutott a Beck’s Different by Choice Award példaképkereső kampány második fordulójába. Rengeteg elfoglaltsága ellenére is jut ideje a társadalmi szerepvállalásra, hétvégenként gyerekek arcát festi.

RészletekJó arcok mostantól a Radio Q-n

Jó arc címmel új műsor indul vasárnaptól a Radio Q 99.5-ös frekvenciáján. A Juventus Rádió egykori műsorvezetője, Bálint Edina beszélget 11 órától délig olyan ismert emberekkel, akik tevékenységükkel értéket képviselnek. Az első adás vendége Süveges Gergő, az MTV műsorvezetője, és Puskás Péter zenész, színész.

RészletekMásfél millió forint gyűlt össze a segélykoncerten

Elutalták hétfőn délelőtt a szervezők a pénteki segélykoncerten összegyűlt összeget a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány számlájára. A Dürer Kertben 44 zenekar lépett fel, hogy a bevétellel támogassák az árvízkárosultakat. A minifesztivált 2.300 ember látogatta, és összesen 1.419.000 forint adomány folyt be.

RészletekTöbb száz gitáros zenél egyszerre Budapesten

Rossz idő esetén is megrendezik június 21-én, hétfőn a Thanks Jimi Fesztivált Budapesten, a Petőfi Csarnokban. Várhatóan több száz gitáros jön össze, hogy együtt előadják Jimi Hendrix örökzöldjét, a Hey Joe-t. Az eseményhez bárki csatlakozhat, akinek van gitárja. Az össznépi zenélést ingyenes koncertek előzik meg illetve követik.

RészletekZenészóriások oktatnak a Tisza partján

Interaktív zenei kurzusok, izgalmas előadások és különleges koncertek várják a zenélés iránt érdeklődőket Szolnok-Tiszaligeten július 19. és 25. között. A Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban a hazai zenésztársadalom nagyjai oktatják a résztvevőket, akik idén, a programokat záró mini-fesztiválon a nagyközönség előtt is megmutathatják a tehetségüket.

RészletekPéldaképek: Ugyan Anita és Hodosi Enikő is továbbjutott

Budapest, 2010. június 15. – Lezárult a Beck’s Different By Choice Award elnevezésű példakép-kereső kampány első fordulója. Megvan az a 10 név, akik a 47 tehetséges fiatal jelölt közül - a közönség szavazatai alapján - továbbjutottak a hétfőn induló második megmérettetésre, és akik közül szintén szavazatok útján július 9-ig három példakép kerül majd kiválasztásra. A regisztráló szavazók között hetente 5-5 tálca sör kerül kisorsolásra.

RészletekÖsszefogott 43 zenekar az árvízkárosultakért

Több, mint 40 zenekar részvételével segélykoncertet tartanak az árvízkárosultak megsegítésére június 18-án, pénteken Budapesten, a Dürer Kertben. A magyar underground szcéna legismertebb együttesei lépnek fel, többek közt az Akkezdet Phiai, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Road és a Subscribe. A belépő ára 500 forinttól kezdődik, a szervezők a teljes bevételt a Nemzeti Összefogás Alapítvány számlájára utalják.

RészletekMiskolci gimnázium nyerte a Hangfoglaló Hétfőt

A miskolci Földes Ferenc Gimnázium Földeskórusa nyerte idén a Hangfoglaló Hétfő elnevezéssel általános és középiskolások számára meghirdetett versenyt. A diákok a Hangszeresek Országos Szövetségének kiírása szerint Presser Gábor Neked írom a dalt című szerzeményének előadásával hangszerekkel, és hangtechnikai eszközökkel gazdagodtak, összesen egymillió forint értékben.

RészletekÖsszeáll a legnagyobb zenekar a Thanks Jimi Fesztiválon

Magyarország legnagyobb zenekara áll össze június 21-én Budapesten, a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán a gitárosok ünnepének számító Thanks Jimi Fesztiválon. A népszerű magyar zenészekből álló alkalmi formációhoz bárki csatlakozhat, hogy a Hey Joe című szerzemény előadásával tisztelegjen Jimi Hendrix előtt.

RészletekSüsüvel és óriáskivetítővel készülnek a foci VB-re Csepelen

A család minden tagját érintő ingyenes programokkal készül a Csepel Plaza a labdarúgó világbajnokságra. Míg az apukák az óriáskivetítőn, lelátóról nézhetik a meccseket, addig a gyerekeket Süsü-ház és különböző programok várják, az anyukáknak pedig kedvezményes sportolási, vásárlási és további kikapcsolódási lehetőségekkel kedveskedik a bevásárlóközpont.

RészletekHalász Judit és fafaragók a kölyökfesztiválon

Festői környezetben, színes programokkal várják a családokat június 5-én és 6-án Várgesztesen, a Kölyökfesztiválon. Az eseményen a játékos vetélkedők és a különböző kreatív foglalkozások mellett számos koncert lesz, fellép többek közt Halász Judit.

Részletek97 ezren buliztak a Pannónia Fesztiválon

Véget ért ma hajnalban a Várpalota melletti Pannónia Fesztivál. A rossz előjelek, azaz a rendezvény előtti hideg és esős napok ellenére 97 ezren látogattak ki a Cseri-parkerdőbe. Frenetikus koncertet adott többek közt a Quimby, a Kispál és a Borz, a Csík zenekar és a Subscribe.

RészletekPokorny Lia példaképeket keres

Budapest, 2010. május 19. - Nagyszabású kampányt indít a Beck’s annak érdekében, hogy megtalálja Magyarország három legtehetségesebb fiatalját, illetve fiatalokból álló csoportját. A szervezők 50 jelöltet - többek közt fotóst, divattervezőt, olimpikon szörföst, rendezőt - kértek fel a Different By Choice Award elnevezésű megmérettetésre, rájuk szavazhat a nagyközönség a www.becksperience.hu/dbc oldalon. A verseny hitelességét védnökök szavatolják, például Pokorny Lia színésznő és Lévai Balázs televíziós szakember.

RészletekSzép tavasz és őrült buli várható a Pannónia Fesztiválon

A rossz idő ellenére is ugyanolyan ütemben zajlik a Pannónia Fesztivál helyszínének kialakítása a Várpalota melletti Cseri-erdőben. Az időjárási előrejelzések hétvégére erős felmelegedést ígérnek. A szervezők garantálják, hogy a május 20-án kezdődő négynapos rendezvényen minden koncert őrületes hangulatban zajlik majd.

Részletek250 ember építi péntektől a Pannónia Fesztivált

Pénteken kezdik el építeni a Pannónia Fesztivál helyszínét a Várpalota melletti Cseri-erdőben. A városban már 2 hónappal ezelőtt lefoglaltak a fesztiválozók minden szállást, de a környékbeli településeken még érdemes keresgélni. A helyszínen 4000 sátorhelyet alakítanak ki a szervezők. A fesztivál 20-án, azaz jövő csütörtökön 11 órakor nyitja kapuit.

RészletekFoglalj hangot Presser Gáborral!

Hangfoglaló Hétfő néven versenyt hirdet általános és középiskolai diákoknak a Hangszeresek Országos Szövetsége. A játék lényege, hogy Presser Gábor Neked írom a dalt című szerzeményét egy időben, azaz, május 10-én, hétfőn 11 órakor elő kell adni, rögzíteni, és feltölteni a netre. A győztes 1 millió forint értékű hangszerrel, hangtechnikai eszközzel gazdagodik.

RészletekNyerj VIP-jegyet a Pannónia Fesztiválra!

Alig egy hónap múlva kezdődik Magyarország második legnagyobb könnyűzenei rendezvénye, a Pannónia Fesztivál. A május 20-tól 23-ig tartó várpalotai buliban fellép a hazai élvonal. Ha ingyen szeretnéd látni a fesztiválnyitó Tankcsapda-, Quimby- vagy Kispál és a Borz-koncertet, szerepelj a fesztivál reklámjában!

RészletekJody Wisternoff a Pannónia Fesztiválon

Szinte teljesen összeállt a május 20-tól 23-ig tartó Pannónia Fesztivál zenei programja. A várpalotai rendezvényen a korábbi évekhez képest újítást jelent a Port.hu Világzenei Színpad, illetve idén a lemezlovasok is szerephez jutnak. A hazai Dj-k mellett fellép az európai progresszív dance vonal egyik nagyágyúja, Jody Wisternoff.

RészletekDarth Vader és Einstein a LEGO Fesztiválon

Ember nagyságú Star Wars figurákat és egy csaknem két és fél méteres Einstein szobrot is bemutatnak Magyarország eddigi legnagyobb LEGO-kiállításán a Duna Plazában. A március 12. és 28. között zajló ingyenes fesztiválon bárki lényegében bármit építhet az elemekből.

Részletek104 órán át nézte a rajzfilmeket László

Percre pontosan 104 órán keresztül nézte a rajzfilmeket Fölkl László a Csepel Plaza mozijában. Az 52 éves gépkocsivezető 14 emberrel ült be a Cinema Csepel egyik termébe március 4-én délután, hogy megdöntsék a maratoni filmnézés Guiness-rekordját. Az 1999-es magyar rekord megdőlt, a világrekordhoz még 20 óra kellett volna.

RészletekRekordra készülnek a mániákus rajzfilmrajongók

A filmnézés világrekordját szeretné megdönteni néhány fiatal a Cinema Csepel egyik termében március 4-től. Az Animánia Mozimaraton elnevezésű Guiness-kísérlet az eddigiektől annyiban tér el, hogy kizárólag animációs alkotásokat láthatnak a filmőrültek. Az akcióhoz – melynek fővédnöke Kerekes József színművész - még lehet csatlakozni.

RészletekIngyenes vetítésekkel indul a csepeli mozi

Február 11-től újra lesz mozija a XXI. kerületnek, ugyanis a Csepel Plazában megnyílik a Cinema Csepel. Az ünnepséget követően Török Ferenc és Orosz Dénes rendezőkkel lehet beszélgetni, majd minden filmet ingyen megtekinteni: levetítik többek közt a Poligamyt és a Körhintát, illetve premierként Jancsó Miklós új alkotását, az Oda az igazságot.

Részletek450 ezer kívánságból áll össze a Pannónia Fesztivál

Lezárult vasárnap a szavazás a Pannónia Fesztivál lehetséges fellépőire a rendezvény honlapján. Mint ismert, a fesztivál szervezői arra buzdították az embereket, voksoljanak arra az öt magyar zenekarra, melyeket szeretnék látni május 20. és 23. között a Várpalota melletti Cseri-parkerdőben. Kevesebb, mint 3 hét alatt 90 ezer ember 450 ezer szavazatot adott le. Már biztos, hogy fellép a 30Y, Demjén Ferenc és a Tankcsapda.

RészletekSzavazz és fesztiválozz Várpalotán!

Immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Pannónia Fesztivál, ezúttal is a Várpalota mellett Cseri-parkerdőben, Pünkösd hétvégén. A rendezvény szervezői a tavalyi évhez hasonlóan is a leendő fesztiválozók segítségét kérik a fellépők összeállításában. Ehhez nem kell mást tenni, mint a hivatalos honlapon 5 zenekarra szavazni.

RészletekVonatozz, hogy életet ments!

Északi Pályaudvar néven ingyenes vasúti és vasútmodell-kiállításnak ad otthont péntektől 4 héten át a Duna Plaza. A látogatók házi készítésű kerti vasutat üzemeltethetnek, megtanulhatnak terepasztalt építeni, és megcsodálhatnak mindenféle apró szerelvényt. Az eseménysorozathoz az UNICEF egy különleges akcióval kapcsolódik. A bevásárlóközpontban felállítanak egy vidámparki kisvasutat, amin a nagyközönség egy helyszínen vásárolható, 150 forintos UNICEF-képeslappal utazhat.

RészletekKiállítás nyílik Kolonics György emlékére

Kolonics, a Sportlegenda címmel egyhónapos kiállítást szervez a Kolonics György Alapítvány az egy esztendeje, tragikus hirtelenséggel elhunyt kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok kenus emlékére. Az archív filmek és fotók mellett a sportoló érmeit, kenuit, lapátját mutatják be a nagyközönségnek. Az egész sportkarrierjét felölelő tárlat szeptember 10-től október 11-ig tart a Csepel Plazában.

Letölthető anyagok:
Kolonics_kiallitas_1.doc
Kolonics_kiallitas_2.doc
Kolonics_kiallitas_3.docHonlapunkról

A PR Garden honlapját, illetve annak arculatát Magyarósi Éva képzőművész tervezte. Éva készítette a Music TV Swung című műsorának díszletét, Hanne című rövidfilmjével számos nemzetközi díjat nyert, emellett megszámlálhatatlanul sok egyéni és csoportos kiállítás, köztéri munka, és fesztiválszereplés fűződik a nevéhez.Oldalunk programozását a Webstation végezte.